17.11.2007 г., 12:30 ч.

(за моето малко градче Твърдица) 

  Поезия » Любовна
691 0 2

Твърдица!

Името на моето градче.

Едно прекрасно кътче, в което аз израснах.

Близо до балкана то се намира и река през него си тече.

Тъй красива си, Твърдица, и тъй щастлива аз съм тук.

В прекрасно кътче аз живея с дълга и тъжна, но горда история.

С паметни места на смели българи.

Българи, защитили името ти - Твърдица!

Хора, родени не за слава, а за свобода.

Твърдица - град богат на истинска природа.

Красив си ти, мой роден край,

във тебе всичко е така прекрасно.

Накъдето се огледаш, все природа.

От красива, по-красива и изящна.

Стоиш си там и забравяш за всичко.

Времето спира, а ти "стоиш в необятното".

Но чуеш ли шумът на реката,

чуеш ли този величествен звън - дъхът ти замира.

Във  тебе, Твърдица, животът е песен,

животът е пролетен зов.

Когато съм тук, забравям за всичко,

животът "в теб" не е суров.

Аз винаги ще те помня, мой роден край,

мое мъничко кътче небесен рай.

Прекрасна Твърдица - обичам те, знай!!!


10.09.2004г.         Надежда

© Надежда Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??