23.06.2011 г., 10:52 ч.

За нас, българите* 

  Поезия » Гражданска
363 1 2

ЗА НАС, БЪЛГАРИТЕ

 

Сега аз виждам, хората се други,

те само правят своята Игра...

Те правят само користни услуги...

Растат в подмолната  война!

 

И често те са хора завистливи,

не могат чужд успех да понесат!

Заменят с радост свойта "смет за сливи..."

Не спят да мислят как да навредят!

 

Живеят с принципите на Шоплука.

Те сакат само Вуте да е зле...

На тях за другите хич не им пука,

те хвърлят кал по чуждото пране!

 

И не напразно правят туй потайно,

прикриват се от чуждите очи...

Зад тебе те попържат твойте майни,

пред теб пък те обсипват със лъжи...

 

Най-често се прикриват от съседа

и все за помощ истински реват!...

И под очи, с презрение,  те гледат

и търсят начин да ти навредят!...

 

Такава ни е цялата  нагласа,

насаждана у нас от векове...

На българите туй не е украса...

А треска, гдето вечно го тресе!

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??