Идва нощта - като тежък търговец.
И ми предлага на втора ръка:
страх, и тревога, и мисли на хора,
стари, откакто се помни света.
Идва денят - като младо търговче!
И ми предлага все нови неща:
радост ми носи във малкото джобче,
грижи и ядове - пълна торба.
© Райчо Русев Всички права запазени
знаеш...Райсън.