С чудесен стих прослави се поет:
разнищил вещо прозата житейска.
Превърна се обаче в Нарцис
най-проклет,
наметнал гордо дреха галилейска...
Забравил бързо скромния гамбит,
той крачи тежко, мъдрости раздава.
Прегазвайки света с чепик пробит –
остава сляп за всяка друга слава.
© Плами Всички права запазени