1.03.2018 г., 18:15 ч.

За поезията 

  Поезия » Гражданска
290 2 1

 ЗА ПОЕЗИЯТА

 

Поезията не е само думи.
Емоция, от нищото дошла!
За мене тя е стреляне с куршуми
и гребане със счупени весла!

 

С умниците не съм съгласен,
че потоса е вече демоде!
За мене този свят не е прекрасен
щом нещо от душите ни краде!

 

Глаголните измислици не струват.
От техните приоми ме е страх!
В живота хората най-често псуват,
щом във очите им се хвърля прах!

 

В живота ний не ходим по килими,
най-често ние бълтаме в калта
и оцеляваме след тежки зими,
които се проточват през света!

 

Затуй и стиховете трябва да изгарят,
написаните думи да пламтят!
И истините хорски да повтарят
и в коловозите ни да вървят!


  27.03.2001г.София

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??