10.12.2013 г., 21:51 ч.

За приятелство не моля! 

  Поезия » Философска
450 0 0

   За приятелство не моля


Хиляди крачки извървях,
изпитания не малко преодолях!
Зная, лесно е да бъдеш силен,
когато всичко е наред.
Трудно е, когато съдбата
изиграе ти лош късмет

Замислям се. Живеем във 21-ви век.
Ежедневие на агресия и стрес...
Шимпанзето ли е  производно
на хомосапиенс,
или в маймуна
превърна се човек?

Напрегнат вече е животът,
за щастието, ако трябва, ще се боря.
В живота на страдащия
добро ще сторя,
пък макар и да нехае
той за моя...
За прошка мога да се моля,
но за приятелствoтo - не!

Хиляди пътеки извървях.
По неутъпканите оцелях.
Към доброта и справедливост се стремях,
а  посрещаха ме с надменен смях.
Лицемерният оказвах се отново аз,
колко глупаво наивен бях...

(Работна версия)

© А.А. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??