24.10.2009 г., 20:04 ч.

(за прошка) 

  Поезия » Друга
673 0 4

Осъдена! Без вина и присъда...
Забити думи-стрели стърчат от мен!
Утрото пееше... и от заблуда
родена неволно се сбръчка моя ден.

Спря песента на душата ми дива,
падна мрак в мойте пъстри очи
и от болка сърцето ми тъй се е свило
и тихо трепери... почна да кърви.

От грешка неволна... Моя ли? Твоя?
От словата, написани в гняв и тъга,
забързани в бягство да вземем завоя...
... непремислени думи между нас ще тежат.

Натежала главата ми с мисли тревожни -
без вина ли? С вина ли? Ще протегна ръка
към приятел за прошка и в дните безбожни
да извади стрелите от мойта душа!

© Паула Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??