7.07.2017 г., 11:24 ч.

За първенците 

  Поезия » Гражданска
275 1 1

За Първенците

 

Не може да ме заблудите,

народа ни за вас е чужд!

За него сметка не държите,

А негови чеда сте, ш!

 

За първенците разсъждавам!

За глупостта им ме боли!

И тях аз като пример давам,

обстрелвам лошото с стрели!

 

На бедните цървула взехте,

оставихте ги и без хляб!

И пред откраднатото спяхте...

Приехте този божи грях!

 

В лъжа държите Обществото

и тъпчите един народ

и с клетви,че сте за доброто,

вий грабите и труд и плод!

 

Знам, хляба който изядеме

С труда си трябва да платим,

А вие дето все крадете,

със чий имане ще платим?!

 

Днес всички хора тук разбраха,

че всичко ваше е наш труд

и от там ни идва краха-

примирения народ е луд!

 

И всичко чуждо гдето взехте,

ще трябва някой да плати!

Това ще е за нас утеха.

Туй Правдата ще позволи!

 

Заблудата на Обществото,

Не трябва да върви до край!

Ръцете кървави на злото,

Не могат да изграждат Рай!

  15-22.01.2016г. София

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??