23.10.2008 г., 17:43 ч.

За първи път 

  Поезия » Любовна
616 0 3

Когато в пътя двама се прегръщат

и се сливат сякаш с вечността,

разбираш пътя, че е истина

и няма мъка, няма тъмнина.

Когато в пътя двама се прегръщат

и в душите им гори мига,

в съня си пътища прелистват

и много пъти стигат до деня.

Когато в пътя двама се прегръщат,

когато в миг една сълза

докосва им нощта,

погалва им деня,

а пръсти вплели все се търсят,

за първи път откриват обичта.

Когато двама в пътя се прегръщат,

когато ги боли от самота,

когато пътища от гълъби по-бели

политат с тях в деня

и извират във мечтите изворни,

докосват ги цветя,

в дъжда се къпят с вплетени тела.

© Ирена Велинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??