23.09.2015 г., 23:05 ч.  

За Родопа 

  Поезия » Оди и поеми
709 0 0

За Родопа

 

Като подплашено от бурята море,
за мене е Родопа планина...
Над нея слънцето, цветя бере
и украсява  моята страна


Не съм за първи път във тази планина...
Израстнал съм във нейните поли...
И влюбен съм, във нея, като във жена...
И разделени ли сме, ме боли!

 

Тук мойте спомени от детството стоят,
и притчите за моята страна.
А и представата ми за  святът,
от детството у мен остана.

 

Не е тя само една красота...
А е гнездото на моята  Съдба,
Огнището ми родно и света!
Бих казл на България Душата.

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??