7.08.2022 г., 17:53 ч.

За славата 

  Поезия » Хумористична
832 0 0

Всеки днеска   много иска 

с мене да се ръкостиска.  

На върха съм във момента, 

тачат ме и в парламента.

 

Може би затуй тълпата 

чака вънка пред вратата.

Чакат някакви облаги

приятелите мили, драги.               

 

Е, никой няма да огрей! 

Не, че някой съм злодей, 

а помня минало недавно- 

тогаз живеех не тъй славно.  

 

Пък никой с нищо не помогна 

кризата да превъзмогна.  

Естествено, сега и аз 

ще си направя пълен пас.  

 

Доста си звучи злорадно 

и, може би е малко гадно,

но ми харесва таз идея, 

ще се придържам аз към нея.   

 

С всеки ще си бъда честен -

отговорът е известен: 

" Няма кум, и няма сват, 

оставям всичките валат!"  

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??