9.12.2009 г., 0:30 ч.

За смисъла 

  Поезия
584 0 12

 

ЗА СМИСЪЛА

 

Това не са само твоите проблеми, момиче,

нещата са толкова грубо навързани.

Всеки иска да бъде обичан,

да бъде добър, да бъде и дързък.

 

А пък не е чак толкова лесно.

Чуло ли си  ти страданието на бурите? –

Това са отчаяните песни

на безмилостно изсечени мури.

 

Ти виждало ли си полет на птица,

който завършва в морето?

Ами жалния вой на вълчица,

когато умира за свойте вълчета?

 

А когато слънце зазори,

но черни облаци внезапно го смачкат

и то ранено закърви

как никой за него не плаче?

 

Не, това не са само твои проблеми.

Всички се лутаме в проклетото безвремие…

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??