21.01.2008 г., 10:33 ч.

За теб, Българийо 

  Поезия » Друга
582 0 2
 

ЗА ТЕБ, БЪЛГАРИЙО

 

На колене прд теб, Българийо,

аз поднасям скромен венец!

В него вплетох реки и полета...

Капка кръв взех от всеки борец.

 

Който смело за тебе се бори

и премазва врага ядовит,

всяка вечер на пост той стоеше,

всяка сутрин все някой убит...

 

Но те пазеха чиста и свята,

за да бъдеш люлка една!

Поколения в теб се люляха,

в теб, Българийо - родна земя!!!

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??