За това ли всичко беше?
Вместо животът ни да е успешен,
вместо държавата да просперира -
нов клошар навън умира.
Вместо нормално да живеем -
животът ни тежък е и линеем.
Вместо благоденствие за народа -
в държавата командва октопода.
Той все още го тъпче и го мачка,
злото среща се на всяка крачка,
политиците от проблемите ни абдикират,
а хора от глад продължават да умират.
От това се аз гнетя и страдам,
народе, искам аз да ти помагам,
нека животът ни е спокоен,
нека е хармоничен и достоен!
© Георги Всички права запазени