3.11.2013 г., 11:53 ч.

За "тъмния" ни произход 

  Поезия » Гражданска
238 1 0

От шестотин осемдесет и първа,
започва нашият броеж...
Но има да пресмятаме тепърва,
какво е било по-напреж?

Говори се, че сме дори персийци,
че прародината е там
и че сме клон на старите арийци,
не знаем и това, за срам!

Подгонени сме тръгнали от Изток
да търсим своята страна,
да се заселим някъде на чисто,
така как по-късно стана...

А ние сме на хиляди години,
но ни се губят векове!
Това ли ни е първата родина
и само тя ли ни зове!?

За снопа  на Кубрата аз съм слушал,
но друго нищичко не знам...
От празни приказки ми е до гуша!
Аз потеклото си не знам!

Със Аспарух и другите след него,
аз по-добре съм запознат...
Но корена и нашата пътека,
къде е кривила назад!?


  13.01.2011 г.

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??