16.04.2014 г., 15:20 ч.

За Великден 

  Поезия » За деца
499 0 2

Зайо кошница подмята,

пълна с шарени яйца.

Пред  хралупената стряха

радва малките деца.

 

Своето носле помръдва,

скача с палаво дете,

после малкият си тръгва

със  изпъстрено яйце.

 

Покрай къщите минава

и със радостно сърце

лакомства най-сладки дава

зърнал весело лице.

 

И така Скокливко радва.

На Великден е роден.

И „Христос Воскресе!” казва

той във празничния ден.

© Георги Бъчваров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Определено ми допадна. Емоция, рима, ритъм...
    Поздрави!
  • Много уважавам поетите, които творят детски стихове! Поздравления!
Предложения
: ??:??