15.04.2022 г., 12:18 ч.  

За войната на Путин - метафорично 

  Поезия
265 3 5

Огледа се в жената на съседа:

Чаровница, с характер мил и благ.

Мъжът й беше, учено “говедо”!

Веднага стана с него кръвен враг!

 

Започна денонощно да го дебне,

дали харесва чуждите жени.

Потърси повод с нещо да го емне,

да го накара вечно да мълчи.

 

Набързо го нарочи, че през вечер

той пуши незаконен вид трева.

Че всеки празник стига надалече,

и люби силно своята жена!

 

И взе, че се нахвърли на “нациста”

с военна операция по план:

Жена му - сутрин рано я натисна!

Да я спаси от страшния капан.

 

А тя пък, със ритник го царардоса:

Изрита го по слабите места!

А след това, с юмрук го шамароса!

Разби му неприличната мечта!

 

 

Юри

Йовев

Април

2022 г.

© Yuri Yovev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??