Огледа се в жената на съседа:
Чаровница, с характер мил и благ.
Мъжът й беше, учено “говедо”!
Веднага стана с него кръвен враг!
Започна денонощно да го дебне,
дали харесва чуждите жени.
Потърси повод с нещо да го емне,
да го накара вечно да мълчи.
Набързо го нарочи, че през вечер
той пуши незаконен вид трева.
Че всеки празник стига надалече,
и люби силно своята жена!
И взе, че се нахвърли на “нациста”
с военна операция по план:
Жена му - сутрин рано я натисна!
Да я спаси от страшния капан.
А тя пък, със ритник го царардоса:
Изрита го по слабите места!
А след това, с юмрук го шамароса!
Разби му неприличната мечта!
Юри
Йовев
Април
2022 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.