31.07.2019 г., 7:51 ч.

Заблуждение 

  Поезия » Друга
1447 0 0


Много често се заблуждаваме, че парите са всичко, да наистина без тях не можем, но те не са всичко те са средство за преживяване. Ето случай за едно глезано дете. Дете което беше свикнало всичко да е негово и каквото поиска да го има. Родители те можеха да си го позволят бяха едни от най-богатите. Детето порасна стана жена голяма, вървеше с горда глава, докато един ден колелото се завъртя и нямаха пари. Макар и да разбираше че нямат пари и не могат да си позволят начина на живота който имаха, момичето се разсърди за едни обувки, когато отказаха родителите и да вземат обувките, тя избяга. Вървеше дълго като скитник и в една мрачна нощ срещна един човек, човек които много иска да стане като нея и да ходи, да тича, но не можеше не че бе капризен като нея а нямаше крака. Тогава тя осъзна смисала на живота, че не всичко е разкошния живот, а здравето е на първо място. Когато се върна в къщи до леглото и имаше чифт нови обувки.
Заблудени сме от парите забравяме за семействата си и за здравето.

© Алексия Радославова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Бях нещастен, че нямах обувки, докато не срещнах човек без крака »

29 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??