20.08.2011 г., 14:58 ч.

Забранената любов 

  Поезия » Философска
946 0 2

Забранената любов е най-сладка,

тя не пада в общата порядка,

тя е силна и греховна,

и най-изпепеляващо отровна.


Неуловима като слънчев лъч -

лишена е от суета и глъч;

пълна със мечти, надежди,

обкичени в бляскави одежди.


Тя е нежна като морски бриз,

желание за страст - дори каприз,

червена роза с безброй бодли,

срещнеш ли я -  знай, че ще боли!


Забранената любов е сладко изкушение,

но и път коварен към падение,

в мрежи от тъга обвита -

тя винаги от нас отлита.

 

© Елена Ботева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво!Хареса ми.Продължавай все напред и все нагоре гледай!!!
  • Страхотно е браво! Това най- ми хареса "червена роза с безброй бодли,

    срещнеш ли я - знай, че ще боли!" поради лични причини
Предложения
: ??:??