1.02.2020 г., 0:43 ч.

Забравен спомен 

  Поезия » Любовна
478 0 0

И само вечер щом затворя очи

и изчезне всичко в забрава.

Само вечер във мойте мечти,

образът ти пред мен се явява.

 

Тихо сгушена в ъгъла аз

си припомням за нашето време.

Щом настъпи дванайстия час,

давам му далеч да ме вземе.

 

Там където любов ни гореше

и мечти уж дълбоко заровени.

Де за мен със стихии се бореше.

Буташе и врати отдавна затворени.

 

Дето някога стигна ни времето.

Раздели ни в далечни страни.

На плещите сложи ни бремето

и с отровни стрели ни рани.

 

И само нощем щом всички заспят,

затаявам дъх в тишината.

И моля се - нека ангели ме спасят.

След това идва пак светлината.

© Петя Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??