8.12.2014 г., 17:28 ч.

Забравяй ме 

  Поезия » Любовна
714 2 1

На К.

 

 

Забравяй ме красиво. Като нежност,
загърната в картонена кутия.
Забравяй ме внезапно. (И прилежно.)
По устните ти няма да се крия

и шепотът ти няма да ме гали.
Забравяй ме! (Спомни си, че съм луда.)
Дали ще се завърнеш друг? Едва ли.
Пантера съм. С криле на пеперуда.

Забравяй ме, забравяй ме, и още
на глътки ме забравяй, като вино.
Стопли дъха си в парещите нощи
на идната, изстрадана година.

Забравяй ме, наужким ме забравяй,
когато се почувстваш непотребен.
Целувай я; кажи й, че е права,
задето пази място и за тебе.

Забравяй ме, защото си различен.
Забравяй ме, понеже сме си чужди.
Забравяй ме, а аз ще те обичам.
Забравяй ме, и пак ще съм ти нужна.

Забравяй ме, нали сме си далечни...
Забравяй мен и топлото ми тяло.
Забравяй ме. Забрави ли ме вече?
Забравяй ме! След края - отначало.

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не е лесна войната със собствената ни памет Поздрави!
Предложения
: ??:??