18.10.2015 г., 20:14 ч.

Заден двор 

  Поезия » Гражданска
382 0 0

Заден двор

 

Летище обновено ме посреща -

английски надписи навред чета -

по европейски уредено вещо,

на столица отворена врата,


в която по разбити тротоари,

изгубили илюзии и плам,

госпожи, господа (преди - другари)

на запад гледат - смисълът е там.


Изтичат мозъци - народ линее -

а има ли прехрана у дома?

И нацията все пò мургавее,

в Балканите захвърлена сама.


И ценности вековни се разлагат,

след слава доживели до позор.

Тоз извод безусловен се налага -

на континента стар сме заден двор.

© Владимир Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??