6.08.2020 г., 16:47 ч.

Задушница 

  Поезия » Друга
363 1 0

Днес е ден за спомени

не за тъга!

Ден за почитане на нашите "мъртви",

които живеят в наще сърца.

 

Ден на нашите корени -

почит към рода...

За силната кръв в моите вени

с благодарност свеждам глава.

 

Какви свещи да паля?

В очите ми пламък  гори!

И какво жито да правя -

в гърдите сърцето ми ври.

 

Горда съм с цял един род,

макар и под земята тихо да е заспал,

нося неговата сила

и чистото име, което ми е дал.

© Natalie Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??