17.06.2017 г., 0:28 ч.

Загасял ли си нощем свещ 

  Поезия
704 1 3

 

 

Загасял ли си нощем свещ?

Избледнявал ли е дим нагоре,

поемал ли си после въздух свеж,

под лунна светлина свободен

 

Димът е спомен.

Споменът не избледнява.

Пламъкът е неуморен

и завинаги остава

 

Загасял ли си нощем свещ?

Свещ тъй ярка, яростна почти,

понякога превръща се и в пещ,

а с нея борят се дъждовните очи

 

Такава свещ не се загася лесно,

защото не във свещник е,

а във сърцето.

© П. С. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??