Загасял ли си нощем свещ?
Избледнявал ли е дим нагоре,
поемал ли си после въздух свеж,
под лунна светлина свободен
Димът е спомен.
Споменът не избледнява.
Пламъкът е неуморен
и завинаги остава
Загасял ли си нощем свещ?
Свещ тъй ярка, яростна почти,
понякога превръща се и в пещ,
а с нея борят се дъждовните очи
Такава свещ не се загася лесно,
защото не във свещник е,
а във сърцето.
© П. С. Все права защищены