7.01.2008 г., 10:13 ч.

Захаросан плик 

  Поезия » Любовна
562 0 6
 

           Захаросан плик

 

Плаче ми се,

за онези прекършени мигове,

които няма да усетя утре.

 

Страх ме, как само се страхувам,

че с булото дантелено вървейки,

ще си спомня много важно име.

 

Ще ме удрят трите букви с камшици.

Миналото ще ми зашлеви шамар.

Очите ти ще търся сред прегърбени

старици, но няма, няма да си там.

 

И на тебе пратих един напудрен,

захаросан и глазурен плик.

Ей така, да имаш,

за спомен или за да го целунеш

с пламък на запалка.

 

Познавам те, ще го запазиш

в кутията на новите ти,

вече стари маратонки.

 

Макар и пълна с малки

частици от мен, ще има още

място за една.

 

Точката ще е един напудрен,

захаросан и глазурен плик.

С името ми, но до друго име.

 

© Мария Чонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??