ЗАЙО-ДЪРВАР
Зайо Байо от гората,
със дървенца под ръката,
вече чак не може да държи,
но накрая се реши:
- Ха, това на живот не прилича!
Ще ми трябва хитринка лисича.
Нали и аз почивка заслужавам,
ала два гроша само притежавам...
Кръстник щъркелът му бил,
всички знаят - той е мил.
Огромните крила завчас разпери,
на почивка Зайо той заведе.
Ралица Костова
© Ралица Костова Всички права запазени