5.05.2022 г., 11:59 ч.  

Заключени думи 

  Поезия
307 4 9

За кой ли път избра ги за залог

на щастието чуждо, изтерзано.

Без жал захвърли във вира дълбок

думите – с години изболяни.

 

Реши да ги убиеш... за урок

на тези, дръзнали да са свободни.

Не сложили във рамки дълг, любов...

но знаещи да любят безусловно.

 

Е, няма ги. Потънаха в нощта.

Завинаги. Превърнаха се в точка.

Заключвам ги. Остана тишина.

И нека бъде краят. Без отсрочка.

 

Долипсват ли, опитай с мисълта.

Сърцето си попитай, дали помни

онези, най-специалните слова,

останали за друг живот . Бездомни.

 

 

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??