5.11.2017 г., 17:01 ч.

Заключено време 

  Поезия » Друга
282 0 3

ЗАКЛЮЧЕНО ВРЕМЕ 
Росица Чакърова 

 

Часовници... А пълно е с безвремие. 
И пулсът му отмерва вечността. 
Как искам само миг да й отнема 
и да подишам малко красота. 
Така е грозна днешната минута... 
Особено когато не лети. 
Когато свират се на топло в скута ми 
треперещите ми от студ мечти. 
Под шала ми се сгушва тишината 
и както винаги загадъчно мълчи,
а грешките ми, срастнали с вратата,
заключват спомена за две очи 
зад четири стени досадно време 
и след това настъпва летен зной, 
от който нищо няма да си взема, 
дори и да поиска да е мой... 

 

Лондон,  04/11/2017   22:12

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??