5.11.2009 г., 14:41 ч.

Закъснял подарък 

  Поезия » Друга
930 0 16

Сребърна играчка за сина ми.
Някой утрото ми подари.
Той е там, където е сънят ми.
Той е там, където не боли.

Бял свят - като съмне, като звънне! -
във очите сребърна роса!
Чак дотам, където е сънят ми,
на момчето ще го занеса.

И ще го попитам: "Сине, как си?
С тебе съм. Учението дръж.
Не ти стигна ден до осемнайсет.
Ето ти го, сине, да си мъж."

Стига само да не се обиди,
че баща му не е вече млад.
Стига само никой да не види
моето завръщане назад.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??