31.08.2020 г., 11:55 ч.

Замомяла се 

  Поезия
549 1 5

Замомяла се Калина!

Мома малка и невинна!

За мегдана ша са кипри!

На орото ша са вихри!

Па отворила Калина

на майка си с прикята скрина.

Вътре шарени фустани!

Елеци с вити гайтани!

Гледа Калина, чудом се чуди:

Де ли са момците луди?

До кой със чехли да потропва?

Не чу, че вратата хлопва.

Майка и я гледа мълчаливо.

Убаво чедо е родила! Да и е живо!

Ама, много мързеливо!

Няма си прикя! Празен сандък!

Иска момило, ама язък!

Ни е сновала, ни е тъкала!

Кат цвете в саксия все е цъфтяла!

 

 

Прикя - кичило, нова премяна.

© Маргарита Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??