4.07.2017 г., 9:16 ч.

Замяна 

  Поезия » Друга
388 0 2

Когато Те срещнах, направих замяна –

Ти ми даде живот, а отне моя грях.

Облече ме в празнична чиста премяна,

даде ми смелост срещу всеки страх!

 

Обърса сълзите, замени ги с усмивка.

С тиха прегръдка гнева ми превзе.

Въведе ме нежно във Свойта почивка,

уми наранените ми от бягства нозе!

 

Изпи вместо мен горчивата чаша,

на мене наля благ еликсир.

Заведе ме кротко на тучна паша,

изпълни уплашеното ми сърце със мир!

 

Превърза ми раните и ги помаза

с балсама на святата Твоя кръв!

Пое от мен товара, който почти ме смаза.

Видях как от Агне превърна се в Лъв!

 

И нищо, ама нищо не поиска в замяна!

Не постави на своите постъпки цена.

Исусе, когато пред Теб отново застана,

сърцето си с радост ще Ти даря!

© Галина Пенева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??