Запази ми малко топлина
след дългите семейни нощи,
защото аз за теб копнея още.
Запази ми малко топлина.
Целувай я! Но запази една
целувка и за мойто тяло,
защото то без тебе не е цяло.
Запази ми целувка една.
Обичай я! Но двама щом останем,
кажи го и на мене. Излъжи!
Ще вярвам. Макар и изтерзано,
сърцето ми тогава не тъжи.
Запази в очите си искрата.
В ръцете си прегръдка ми пази.
Да бъде с вино срещата полята,
за да не я поливам със сълзи.
© Станислава Всички права запазени