1.02.2024 г., 11:30 ч.

Заразно е 

  Поезия
131 3 0

Не се докосвайте.
Не си помисляйте 
да се целунете.
Не свикнахте ли 
да се разпознавате
по маските
и профилните снимки,
с потенциал на некролози.
Привиквайте.
Не смейте да се вглеждате
отблизо в светлините на очите си.
Избягвайте по-често да гворите
без онзи заглушител на емоции,
попиващ до последната прашинка 
гласа и топлия ви тембър.
За нищо на света не се усмихвайте.
Не се обичайте.
Заразно е...

 

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Какво се крие зад маската, която хората слагат »

7 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??