Защо?
Защо се раждаме бе, хора?
Защо човешкият живот е кратък,
осеян с много гадост,
а малко радост?
Защо от векове се носи притча,
че доброто е над злото?
Защо в реалността не е така,
а отвсякъде дебне подлост и лъжа?
Защо все някой се опитва
да раздели влюбени сърца,
за да облагодетелства подлата си душа?
Защо? Защо? Защо?
© Анна Петрова Всички права запазени
отговорите през целия си живот.
Прекрасно стихотворение. С обич.