25.08.2023 г., 6:24 ч.

Защо, Боже? 

  Поезия » Философска
320 1 0

Кажи ми, Боже мой, защо,

защо е този силен страх?

Ще се превърна ли в нищо,

ще се превърна ли в прах?

 

Трябва да бъда силен, мъж,

но тревогата силно ме мъчи,

в сърцето ми ще се лее дъжд,

но докрай живота ще обичам!

 

Мисля за луната и звездите,

напразно ли аз за тях мечтая,

ще чезнат ли в нищо мечтите,

или ще разтвори порти рая?

 

Самичък ще бъда аз в тъгата,

буря мощна вън ще бушува,

знам, ще дойде светлината,

но ще спра да съществувам...

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??