3.01.2008 г., 20:31 ч.

Защо да идва 

  Поезия
480 0 2

Денят отива си,

а въздухът мъглив е.

Денят отива си

и идва мрак.

Денят отива си,

а небосводът – сив е,

Звезди изгряват,

но над облак пак.

Нощта изгрява,

мрачна и безлюдна,

за да замести сив и тъжен ден,

макар да имаше той слънце - силно,

бе тъмен този ден за мен.


 

 

 

 

Нощта пристига

сред синкав мрак,

след нея после утро идва,

но мисля – сиво ще да бъде пак!

Денят отива си, нощта минава...

Защо?

Защо да идва утрешният ден тогава?

Ако на днешния прилича той...

Нощ е по-добре да си остане,

без утро и без първите петли,

ако е сива още пъстрата морава,

ако отново няма място за мечти...

© Борислав Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??