20.06.2015 г., 19:51 ч.  

Защо ли? 

  Поезия
291 0 3

                                                                  Защо ли?

 

Една проста истина,

а колко много боли.

 

Един живот потребен

за нищо се хаби.

 

Една единствена радост -

човекът по нея скърби.

 

Една лъжа изречена

и съдбата ти мъсти.

 

Един ли  бе денят несправедлив

или всеки ден по мъничко горчи.

 

Една ли бе годината отминала,

че сърцето ти от болка се рани.

 

Не една мечта, а  много

разсипани те гледат в очи.

 

Защо ли все някой те убива,

че идват нови   дни.

 

А ти немееш пред витрината,

прегърнал нечии съдби.

© Йонка Янкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Катя,Тони благодаря ви.Лаская се от това че специалисти като Вас ми дават добра оценка.Горда съм че ви има.
  • Силна и мъдра творба,Йони!Хареса ми1
    Поздравление и хубава вечер!
  • Йонка,поздравления за силния стих!
Предложения
: ??:??