10.09.2008 г., 6:55 ч.

Защо не мога? 

  Поезия » Любовна
612 0 2

 

Защо не мога да ти кажа НЕ?
Поне веднъж да бъда силна,
да жъна бурите на диви ветрове,
връхлитащи земята ми безгрижна?

Защо не мога тихо в утринта
изгарящите устни да изтрия - 
с една - едничка капчица роса
лика ти от сърцето да измия?

Защо не могат тези летни дни
да се стопят във зимната забрава
на окованите във лед реки
и теб във миналото да оставят?

© Ирена Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??