20.12.2008 г., 10:15 ч.

Защо се сърдиш? 

  Поезия
992 0 1

 

Защо се сърдиш бе, жена?

Та аз не съм ангел, нито пък светец...

Човек съм, грешник!

С греха от раждането обременен...

Затова ли сърдиш се сега?

Та грешница и ти си като мен!

Това, че от ребро си сътворена

не по малко грешна си нали?

И адът е за нас създаден,

а не за мен!

Не бягай от вините -

те пречистват ни душите!

Стига да ги осъзнаем

и навреме да се покаем...

Вините, опитът от тях,

те ни извисяват и помъдряват...

Не гледай само в мен!

А спри, огледай се и ти,

Одежди съблечи и душата оголи...

тогава може би ще разбереш,

че ти също грешник си, човек!

© Димитър Митов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Най-лесно е да прехвърлиш вината на другия
Предложения
: ??:??