11.07.2007 г., 9:03 ч.

ЗАЩО СИ ЛЮБОВ 

  Поезия
484 0 7
Защо си, любов, МНОГОЦВЕТНА,
дъга  ПЪСТРОЦВЕТНА,
с  лице РАЗНОЛИКО?

Защо си, любов, ЕДНОЦВЕТНА,
под дъга НЕМИНАЛА,
с лице  БЛЕДОЛИКО?

Защо си, любов, тъй БЕЗЦВЕТНА,
дъга   НЕВИДЯЛА,
с лице ТЪЖНОЛИКО?

ЛЮБОВ, живей каквато и да си!
ЛЮБОВ, ти морна жажда утоли!
ЛЮБОВ, каквато, морна
и защото - СИ ДОСТОЙНА!!!

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??