29.11.2007 г., 14:54 ч.

Защо вали? 

  Поезия » Любовна
611 0 3

Защо вали? - 05.08.2005

Прекрасна августовска вечер,
едри капки целуват земята,
но ти от мене си далече
и ме облива хладно самотата.

Защо вали, щом те няма?
Толкова тъжно е да съм сама,
беше тук, но си измама,
също както капки от дъжда.

Да знаеш само как се страхувам,
когато гръм разтърсва ми сърцето,
или да се замислиш как жадувам
да ти целувам под дъжда лицето.

И всяка светкавица в душата
не топли, а носи тъмнина,
страшно е, но гледам по земята
как стъпките ти губят се в дъжда.

Плача силно и се раздирам,
сълзите с капките се сливат,
страшно е, но няма да се прибирам,
като мокра скитница ще скитам.

И се замислих, цялата в сълзи,
когато от жал дъждът ме прегърна:
- Август е, защо вали? -
Означава ли, че няма да се върнеш?

 

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??