16.01.2021 г., 19:38 ч.  

Защото... 

  Поезия » Любовна, Философска
394 2 0

ЗАЩОТО…

=========

 

Моля те,

   Очи

         Затвори

И ръце

         Протегни 

Към мен…

 

За да усетиш

   Този миг

         Напоен

 

С аромати

   На нежност

И с парфюми

   На много сълзи

 

Сълзи от очакване

   И сълзи от щастие,

      На една дочакана

         Любов…

 

И вдишай

   Този миг

      От вечност

 

Обгръщан

   От жестоки ветрове,

Пазен от високи

   Планински върхове,

 

Гален от дръзки

   Морски вълни,

Докосван със нежност

   От ароматни горски треви,

 

С целувки на облаци прелест,

Изпълнен с песни на птици,

От слънце леко обгорен,

Дори от удар на снежна топка...

                                           Развеселен…

 

Идвам със залеза,

И ще си тръгна със изгрева…

(това обещавам)

 

Да, ще те докосвам!

С устни нежно,

      Ще те целувам

            Страстно!

                  Неусетно…

 

Ще ти пея…

      Пея…

                С глас дълбок,

                    Нежен, вглъбен…

 

И ще бъда завинаги там,

      И до теб,

                Сияещо момиче…

 

Да, към теб

     Невидимо ще се притискам,

                Колкото и да съм далече…

 

Заедно с това усещане

     За желана неизбежност,

 

Защото…

            Любовта, 

                                    (знаеш вече)

Че си има име,

            Изсечено в мен…

 

И аз ...

                               Ще го изричам,

     Понякога ще го шептя,

     Понякога ще го крещя,

     А може и …

                   Смутено да го сричам,

 

Защото…

     Тя носи

     Твоето име,

 

И ще го произнасям

      Като нещо свято,

 

Заедно с това,

                                  Че те обичам.

 

 

(16.01.2021

Редакция 19-20.03.2021)

 

 

https://youtu.be/PVV1EBxAeF4

© М В Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??