10.01.2019 г., 15:53 ч.

Заслужаваше ли си 

  Поезия » Любовна
640 2 4

През звука на дъжда се промушвам.

Минавам край теб като сянка.

Ако за миг се беше заслушал

Можеше да ме чуеш. Някъде.

 

Минавам по твоите улици.

Оставям следи. Неизбежно е.

Сляп ли си? Глух ли си? Тук ли си?

Нищо не виждаш. Смешно е.

 

Нямо е. Тихо е. Тръгвам си.

Много ли път ни делеше?

Много ли жертви ти струваше?

Тръгнах си. Вчера ли беше?

 

Няма ме. С мене - и бремето.

Желая ти да се събудиш късно,

За да усетиш смисъла на времето.

Изпий едно кафе. Но да е късо!

 

И събуди се! Дано да се събудиш.

Животът ти по график продължава.

А някой ден ще те попитам за пропуснатото.

Дано да кажеш, че си заслужаваше.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво...
  • Щом, този е спящ, няма смисъл да му задваш въпроси. Намери си буден, висок, синеок и с чувство за хумор.
  • Браво, спагетка Светът живее в масова халюцинация, повечето до края на живота си не се събуждат, преминават от сън във вечен сън
  • Много ми хареса!
Предложения
: ??:??