4.02.2015 г., 7:58 ч.

Застига ли те 

  Поезия » Любовна
401 2 2

Застига ли те светлина,

когато погледа извръщаш си към мене,

и вглеждаш се в момиче с топлина, 

което пази я единствено за тебе?

 

Застига ли те любовта,

гледайки лице, заради теб щастливо

и иска ли ти се в нощта

да го наглеждаш, докато заспива? 

 

Да кажа ли? При мен не е така.

Единствено тъга понякога напира,

и всичко губи смисъл на мига, 

а скоро и сълзите ми извират.

 

Моето име е Река.

Светлината само отразявам,

по пътища студени сам-сама вървя,

любовта навсякъде единствено я подминавам.

© Габриела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това е нещо много старо. Имам още много. Искрено благодаря!
  • Имате талант, а сте писали толкова малко - само този стих и днешния, който ме доведе при този..Пишете и поздрав от мен!
Предложения
: ??:??