7.04.2011 г., 20:49 ч.

Затуй ни боли 

  Поезия » Гражданска
477 1 0

 

Тъпа болка безутешна

гложди нашите души,

участ тежка, безнадеждна

мъчи, трови ни, гнети.

Че на място е последно

днеска нашата страна,

че топи се и изчезва

веч народът от това.

Днес остават равнодушни

безхаберни господа,

де не виждат по-далече,

по-далече от носа.

Те пропъдиха в чужбина

безпардонно младостта,

та бездомна, без родина

да се скита по света.

За родината ни мила

страшно много ни тежи –

изтъргувана е била

за власт, злато и пари.

Че забравени са днеска

вече слава, съвест – чест

и достойнството човешко

е удавено в безчест...

И обран е веч каймака

на нещастната страна,

на Кайманите във банка

внесен е там той сега.

Че потънало в дрямка

всичко свястно и дори

пак родината под сянка

сънно дреме, тежко спи…

Хей затуй ни нас боли!!!

 

07.04.2011 г

© Христо Оджаков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??