9.08.2007 г., 11:34 ч.

Завинаги (За Буквите наши!) 

  Поезия
1195 0 5


Завинаги
Среща на випуска МГ "Обрешков" Бургас
25 години...

Не мъдри, но бели.
И по-прозаични.
Изглеждаме много различни.
*
За хляба и лоста;
За Бога и пости;
За спомен всред прах и лъжи.

За близки и гости;
За "Бог да го прОсти!";
За отдавна отминали дни.
*
За кой-кой е днеска;
За морската трЕска;
За Борката, ЗлАти, Хаджи.

На кола, на поста;
На кръста, на моста;
На кой-какво му тежи.
*
За дните красиви;
За танците диви;
За младите наши души.

За трепети първи;
За зет и етърви;
Деца и къщя, и коли...
*
Далечни, различни;
Разплакани, лични;
Затрупали с кал извор стар.

Пак казваш: Обичам!
И по-трудно сричаш
Живота - безценния дар!
*
Каквито тогава -
така и завинаги!

8 Декември 2004, Бургас

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??