10.01.2008 г., 9:19 ч.

Завист 

  Поезия » Гражданска
1378 0 24

На бедните завиждам... Слепите, сакатите...

Те чувстват по-добре от мен света!

Но нямам смелост като тях да стана...

Страхлив ще си замина... В нищета...

 

 

 

 

 

Да си размениме ролите - за миг поне!

Новите копнежи да открия...

И ще пропълзя във залеза на чувствен ден,

в изхабената си кожа да се скрия...

 

 

 

 

 

 

 

p.s. За написването на този стих огромна роля изигра

 

италианския филм"Ухание в мрака" - 1974 година. С Виторио Гасман. Уникален филм!!!

Има го и в нов вариант - "Мирис на жена" с Ал Пачино, който е също чудесен филм! Но старата версия беше много по-чувствена... Така се роди този стих.

Приятен ден на всички!

 

© АГОП КАСПАРЯН Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??