6.11.2005 г., 19:25 ч.

Завистта на нощта 

  Поезия
1097 0 1
Завистта на нощта

Утрото пристъпва с бърза крачка
Прегърнати усъмваме в леко осветена стая
Докосваш ме като дете своята плюшена играчка
И ме облива поглед от светло-синя струя

Вечерта ме учи как сутрин да запазя огъня в мен
Но тайно ми завижда за докосващите се ръце
Завижда и за голите тела в бял сатен
И за свещите догарящи преди изгряващото слънце

Да те виждам във вана пълна с розов цвят
Да пиеш своето кафе в моето разхвърляно легло
Да те обичам повече от всеки друг на този свят
Да си на кралски трон,а не на някакво кресло

Завижда ми нощта,че имам теб,че имаш мен...
А тя не може да догони своя ден

© Кари Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Завижда ми нощта,че имам теб,че имаш мен...
    А тя не може да догони своя ден"
    Браво!Това много ми хареса.
Предложения
: ??:??